Holokauszttagadók

2009.02.20. 19:57

Most komolyan... Ki olyan idióta, hogy tagadja a holokauszt létét? Hogy tagadja a zsidók millióinak - bocsánat a szóért - kiírtását? Hogy tagadja a gázkamrák használatát? Az ilyenek már a saját szemüknek se hisznek? NEm hisznek azoknak, akik átélték valamilyen formában a holokauszt borzalmait? Egyáltalán miért nem hisz benne? Védi a nácikat? Miért?

Ezek és ehhez hasonló kérdések merültek fel bennem, amikor meghallottam, hogy egy holokauszttagadó püspököt visszafogadtak a katolikus egyházba. Méghogy a pápa nem tudott a holokauszttagadó megszólalásairól... Lennének kétségeim! De tegyük fel, hogy tényleg nem tudta. Végülis megeshet, sok a dolga az már biztos. De ha egy ilyen dolog kiderül, akkor miért nem vonja vissza a kitagadás feloldását? Nem teheti meg? Én ehhez nem értek, nem tudom milyen szabályok vannak a Vatikánban a döntések meghozataláról. 

Mindenesetre szeretném hozzátenni, hogy a felvételt Németországban írták alá, ahol a holokauszt-tagadás bűncselekménynek számít! Ezért is indultak el nyomozások a regensburgi ügyészségen.

Kíváncsian várom, mi fog kisűlni ebből!!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr19955448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.02.22. 00:02:55

Először is: de jó, új bejegyzés! :)

Aztán: "Ki olyan idióta, hogy tagadja a holokauszt létét?"
Meglepően sokan. Persze tényleg nehéz ezt elképzelni/beismerni, hogy az ember bizony ilyesmire is képes lehet, de ez van. Hovatovább persze az egész holokauszttagadás arról szól, hogy egyes kellően gátlástalan személyek politikai tőkét akarnak kovácsolni a hangulatkeltésből, egyes nem különösebben művelt és/vagy intelligens elemek (nem áll rá a szám, hogy embernek nevezzem őket - bocs) ezt remek lehetőségnek tekintik a frusztrációik kivetítésére.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.02.22. 20:04:00

Drága, te tudod mit jelent a katolikus egyházban a kiközösítés? Egy kiközösített ember kevesebbet ér, mint egy meg nem keresztelt. Gyakorlatilag tilos segítséget nyújtani neki pl. És még sorolhatnám. A pápa nem őt, hanem azt a csoportot fogadta vissza, amihez ez a püspök tartozik. Szigorú tilalmat kapott, hogy nem terjesztheti az eszméit.
Ezenkívül: mielőtt megint elkezdődne egy "antiszemita a pápa, és még hitlerjugend is volt" hullám, leírok egy érdekeset: a Szent Szék (igen, a pápa) a zsidók iránti tiszteletből megtiltotta a katolikusoknak, hogy kimondják Jahve nevét. Ezt már nem ejthetem ki hangosan pl. én sem.
Mikor fogadod el, hogy a katolikus egyháznak nem az a célja, hogy ártson?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.02.23. 14:18:22

Xinaf:
"Mikor fogadod el, hogy a katolikus egyháznak nem az a célja, hogy ártson?"
De használni se mindenhol igyekszik, lásd Afrika esetét.

Amúgy tök jó, hogy az egyik fél démonizálja, a másik meg mentegeti az egyházat, de tulajdonképpen egy szervezet nem jó vagy gonosz (már ha van egyáltalán ilyen), hanem az azt alkotó emberek. Biztos volt olyan SS-tag is, aki amúgy rendes ember volt.

Kockás lány 2009.02.23. 20:35:25

@Xinaf: Gondoltam, hogy ezt fogod írni, de leszögezem, nem az egyház miatt vagyok kiakadva. A fő pont itt az, hogy valaki képes a holokauszttot tagadni! Erre valahogy te nem tértél ki a kommentedben! Igenis felháborító, hogy valaki ilyet mer mondani! Ettől tőlem még lehetne akár pogány is, akkor sem mondhat egy értelmesnek gondolt ember (Ha már püspök, akkor az ember azt gondolja, hogy nem terjeszthet ilyeneket!) mégis kimondja ezt. Nincs gázkamra? NEm ölték meg a zsidókat? Ugyan kérem, beszélt olyan emberrel aki mondjuk volt ilyen táborban? Járt megsemmisítő táborban? Ennyire nem terjedhet ki az "ártatlanság vélelme"! Még egyszer leszögezem, nem az egyházra vagyok kiakadva, hanem hogy valaki képes ilyet kinyilatkoztatni! Mellesleg a mai világban, ha valakit kirekesztenek az egyházból, ne mondd nekem, hogy nem lesz olyan, aki segíti! A mai világban már nincs akkora szerepe az egyháznak (Nem tudom ez jó, avagy rossz) mint például a középkorban, mikor még a királyok is féltek a kirekesztéstől!

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2009.02.23. 20:53:13

Technikai megjegyzés: a középkorban a királyok sem magától a kiközösítéstől féltek, hanem attól, hogy az megsemmisítette a hűbéri esküket, amikre a hatalmukat építették.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.02.23. 23:08:36

Na igen, de azért egy kiközösítésnek mégsem az a tétje, hogy két körből kimarad, és nem állhat be labdázni. Amit ezzel ki akartam fejezni: a kiközösítés a legradikálisabb eszköz az egyház kezében, akit kiközösítenek, az az egyház szemében halott. És azért, mert valaki holokauszt tagadó, még nem lehet "halálra ítélni".

Kockás lány:
A holokauszt tagadásáról a véleményemet már többször leírtam, nyugodt szívvel el lehet olvasni
ITT:
xinaf.blog.hu/2007/07/22/nem_vagyok_holocaust_tagado
és ITT:
xinaf.blog.hu/2008/08/07/ismet_reagalok_a_holokauszt_tagadasara

Olvasd el bátran. Tekintve, hogy ezerszer kifejtettem már, hogy ostobaság, feleslegesnek éreztem tovább boncolgatni.

Kockás lány 2009.02.24. 20:11:08

@Xinaf: Az első bejegyzés talán kicsit szőrszálhasogató a számomra. Birkenaut ugyanis Auschwitz 2-nek hívták. Tehát, ha azt mondják, Auschwitzben voltak gázkamrák, csak némileg pontatlanok az emberek. Igazából a helyszín mindegy! Hogy ezek az esetek Auschwitzben, Birkenauban, Belzecben, vagy akárhol történtek, az nem számít. A lényeg, hogy sajnos megtörténtek ezek az esetek. Ha nem is kimondottan gázkamrákban, de akkor is elgázosították az embereket. Egy port fejlesztettek ki, ami nagyon illékony, így gázzá válik. Pillanatok alatt megölte azokat a szerencsétleneket. Amúgy a szovjetek sem voltak jobbak, de ezt a következő bejegyzésben fejtem ki! Ott majd folytathatjuk :)

mezeinewsee 2009.02.24. 20:22:35

Xinaf kihagyta a legjobb bejegyzését, ami azért érinti a témát: xinaf.blog.hu/2008/06/12/na_ez_mar_nevetseges_koszonjuk_emese

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.03.03. 20:57:10

Drága, az egy pontosító elemzés.
Lehet, szőrszálhasogató, de nagyon pontos. Ugyanis Auswitz és Birkenau között van valami 3 km távolság.
A lényegen ez sem változtat: legaláb annyira nem értek egyet a holokauszt tagadásával, mint te. Ha nem voltak egyértelmüek a kommentjeim, akkor elnézést kérek!

Emese tényleg nagy sztár, de ő elég kis szelete a holokauszt tagadásának.... de legaláb vicces... :)

Kockás lány 2009.03.08. 22:05:26

@Xinaf: Egyértelműek voltak a bejegyzéseid, csak tudod kicsit felpaprikázott, hogy rögtön azzal jöttél, már a legeslegelején, hogy miért nem fogom fel, hogy az egyház nem bántani akar, ugyanis ez a bejegyzésem egyáltalán nem ala natur egyház ellen szólt. (Na jó, volt egy kis olyan felhangja is, de konkrétan nem az egyház volt a célpontom.) Sajnálom, hogy ezt nem tisztáztam veled már az elején, de már mindegy is. Egyezzünk meg abban, amit te is írtál. Nagyon nem értünk egyet a holokauszt tagadásával, mert létezett, megtörtént és szörnyű volt.

És igen... Tényleg vicces:)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2009.03.10. 22:31:36

@Kockás lány: "Nagyon nem értünk egyet a holokauszt tagadásával, mert létezett, megtörtént és szörnyű volt. "
Én is pont ezt írtam... akkor mivel nem értünk egyet?
süti beállítások módosítása