2.rész

Nagy karácsony

 

   Gazdagon megterített asztal vár odalent. Gyönyörűen feldíszített, méregdrága fa, arany csúcsdísszel. Alatta rengeteg ajándék virít giccses csomagolásban. A nagyitól nyakkendőt kapok. Az öcsémtől a legújabb Armani cipőt kapom. Ő tőlem a még meg sem jelent mobiltelefont a kedvenc telefon márkájából. Anyám arany nyakláncot, apám svájci órát kap. Nem mintha nem lenne mindkettőből már elég.
   A hatalmas lépcsőn levonulva, kezemet a korláton csúsztatva meglátom a nagy vendégsereget. Megállok egy pillanatra, majd köszöntöm az egész társaságot. Munkatársak, távoli rokonok, talpnyalók... Kezet csókolok minden egyes partiképes nőnek. A vénkisasszonyok sugdolózva találgatnak, ki lesz egykor a választottam. Sznobok. Anyám abroncsos báli ruhát visel. Vörös és fekete színben. Csak úgy ragyog apám oldalán. Az álompár. Így emlegették őket annó. Arcon csókolom anyám és bólintok apám felé. Már csak az öcskös hiányzik. LAssan ő is megrkezik és kezdődhet a vacsora.
   Engem a gyönyörű, ám jégszívű Heather mellé ültettek. Anyámék választottja nekem. Még el se jegyeztem hivatalosan, de a gyűrűt és az esküvői ruhát már kiválasztotta.
   Nincs túl sok étvágyam, mégis magamba erőltetek minden fogásból egy keveset. Etikett. Aztán jöna hatalmas bál. Minden egyes szűzzel táncolnom kellett. Szűz. Persze...
   A bál csak éjfél után ért véget. A meghívottak lassan szállingóztak haza. Csak Heather családja marad az ajándékozásra. Illeedelmesen kibontanak mindent és természetesen minden tetszik. Nekem is... Bár jobban örültem volna egy vicces feliratú alsógatyának, mint a leendőmtől kapott pár zokninak. Azért illedelmesen elmosolyodok és eljátszom a meghatott szerelmest.
   A családi beszélgetés reggelig is eltart. Nevetünk, örvendünk, még énekelünk is. Aztán vége a színjátszásnak. Heatherék hazamennek én pedig a szobám magányában, az erkélyemen állva nézem a "pór népet". Milyen boldogok...

 

A Nagy karácsony... Nem az a boldog, akinek mindene megadatott, hanem az, akit szeretnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaslany.blog.hu/api/trackback/id/tr20835742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása